Het schoonmaken van uw vervangende ramen is een vervelende, maar belangrijke taak. Als u het niet goed doet, kunt u vervelende witte strepen achterlaten.

Vermijd het schoonmaken van uw ramen op een zonnige dag

Vervelende witte strepen die moeilijk te verwijderen zijn, kunnen zich op uw ramen vormen als het zonlicht het schoonmaakmiddel opdroogt voordat u de kans hebt om het eraf te vegen. Daarom kunt u het beste wachten op een bewolkte dag. Als het weer echter niet meewerkt, begint u met de ramen in de schaduw van uw huis.

 juiste reinigingsgereedschappen

Gebruik het juiste gereedschap

Het niet gebruiken van het juiste schoonmaakgereedschap is een veelgemaakte fout. Wij raden u aan twee wissers te gebruiken, één voor binnen en één voor buiten. Op die manier vermijdt u kruisbesmetting. Als u hoge ramen reinigt, kan het gebruik van een wisser met lange steel de taak vergemakkelijken.

Gebruik gedestilleerd water om uw reinigingsoplossing te maken

Er is niet per se iets mis met het gebruik van in de handel verkrijgbare schoonmaakmiddelen. Raadpleeg alleen wel de handleiding van de fabrikant van het schoonmaakmiddel en kijk op het etiket van de fles of er chemicaliën in zitten die het kozijn kunnen beschadigen.

Vloeibaar wasmiddel werkt net zo goed

Vloeibaar wasmiddel maakt het glas glad, zodat de raamwisser er gemakkelijker overheen glijdt en vuil verwijdert. Als u de buitenkant van uw raam schoonmaakt, zorg er dan voor dat het vloeibare schoonmaakmiddel 100% biologisch afbreekbaar is om te voorkomen dat er mogelijk giftige chemicaliën op uw landschap terechtkomen.

Verwijder vuil en stof eerst

Verwijder vuil en stof van het raamkozijn voordat u het raam met het reinigingsmiddel besprenkelt. Anders zal het vuil zich vermengen met de reinigingsoplossing en veranderen in een modderige puinhoop.

Veeg de ramen aan één kant verticaal en aan de andere kant horizontaal

Het is efficiënter om uw ramen van boven naar beneden schoon te vegen. Laat de zwaartekracht zijn werk doen en laat het schoonmaakmiddel naar beneden druipen. Aan de andere kant van uw raam raden wij u echter aan het glas horizontaal schoon te vegen. Als u dan strepen op het glas ziet, weet u aan welke kant ze zitten.

Snelle tip:

Als u een commercieel schoonmaakmiddel voor houten ramen gebruikt, leg dan een klein stukje stof op het raamkozijn of de vensterbank. Hout kan gemakkelijk vlekken krijgen, dus het is een goed idee om de oplossing in kleine hoeveelheden of in kleine delen van het raam te spuiten om ervoor te zorgen dat er niets op het kozijn of de vensterbank druppelt.

Leg doeken op de vloer

Het schoonmaakmiddel kan ook vlekken op uw hardhouten vloer maken, dus leg wat papieren handdoeken of vodden neer voordat u uw ramen schoonmaakt.

Microvezeldoek

Veeg de oplossing af met een microvezeldoek

Gebruik geen kranten. Hoewel sommige mensen beweren dat ze effectiever zijn dan vodden, kan de inkt vlekken maken op het glas van de ramen. Gebruik in plaats daarvan een microvezeldoek: die absorbeert het water zonder pluizen achter te laten.

Tips voor het kopen van ramen:

Als u op zoek gaat naar nieuwe ramen, onthoud dan dit: er is geen garantie dat kant-en-klare ramen goed in uw huis passen. Slecht passende ramen kunnen koude lucht doorlaten, waardoor uw stookkosten stijgen. De enige manier om er zeker van te zijn dat uw nieuwe ramen goed passen, is ze op maat te maken.